TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

Santorini





www.tatilfikri.com.tr


MÖ 1650 - 1450 yılları arasında püskürmeye başlayan volkan, kısa sürede çökerek adanın 73 kilometrekarelik bir alanının deniz altında kalmasına yol açtı. Bu tarihte bilinen en büyük volkanik etkinliklerden biridir, Doğu Akdeniz'de çok büyük yıkıcı etkiler yaratan doğa olaylarına neden olmuştur. Bilinen en büyük yıkım Girit'te gerçekleşti, merkezi bu adada olan Minos uygarlığı üzerinde büyük tahribat yaptı.

Çökmenin ilk etkisi, çöküntünün neden olduğu tsunami sonucu, Girit'in kuzey ve kuzey batı kıyıları boyunca yer alan balıkçı köylerinin, denizden fazla yüksek olmayan yerleşimlerin ve denizlerde ya da limanlarda bulunan ticaret ve balıkçı teknelerinin yok olmasıydı.
İkinci dalga etki, rüzgarın sürüklediği toz bulutlarından serpilen volkanik küllerdi ve Girit adasının neredeyse tamamının, on santimetre kalınlığında bir volkanik kül tabakasıyla örtülmesine neden oldu.
Minos uygarlığının tarih sahnesinden silinişinin bu olayın sonucu olduğu konusunda bugün için net bir görüş yoktur. Minos uygarlığının, bu felaketin yol açtığı tahribatın ardından Miken savaşçılarınca yağmalandığı ve yakıldığı görüşü, genel kabul görmektedir.

Bugün Santoron, Akdeniz'in en çok rağbet gören turistik bölgelerinden biridir.
Santorini yükseklere kurulmuş yerleşimleri dağ tepe üzerine konumlanmış pek çok güzel köyden oluşmaktadır. Bu sebeple özellikle yaz aylarında kalp hastası olanların gitmesini pek tavsiye etmem. Çünkü her yer yokuş her yer kayalık maalesef

Adaya Cruise ile gelenlerin geliş saatlerine göre yapabilecekleri çok alternatifli etkinlikler bulunmamaktadır.  Cruise ile gelenler Eşeklerin sırtında veya Teleferik ile Fira merkeze çıkıp etrafı dolaşabilirler veya gün batımı saatinde gelindi ise de Oia’ya gidip gün batımını izleyebilirler. Daha fazlası için pek vakit bulabileceklerini zannetmiyorum. Adaya serbest zaman ile gelecek olanların da, araç kiralayarak veya tekne turlarına çıkarak adanın güzel yerlerine ulaşma imkanları vardır.
Eğer Türkiye’de iyi bir sürücü iseniz adada araç kiralamaktan hiç korkmayın günlüğü 35 EUR’dan başlayan fiyatlarla kiralık araba veya daha ucuza ATV veya motorsiklet bulabilme şanısınız var. Ada çok büyük değil ve her yerde size verdikleri harita ile birazcık harita bilginiz varsa yolları rahatlıkla bulabilir ve radyonuzda Yunan müzikleri eşliğinde (başka bir şansınız yok) adayı özgürce keşfedebilirsiniz.  Not: yolların yokuş olduğunu dikkate alarak en az 1400 CC bir araç kiralamanızı tavsiye ederim.

a- Kamari, Perissa/Perivolos Plajları
 Yukarıda da bahsettiğim üzere, Santorini’ye Deniz Kum Güneş tatili için gidecekseniz hiç gitmeyin, Bizim ülkemizde çok çok daha güzel plajlar mevcut. Onları değerlendirin ve güzel plajlar bulmayı da beklemeyin. Zaten adanın da plaj denilebilecek tek bölgesi güneyde bulunan bu üç plajdır. Kamari, Fira merkeze çok yakın ancak oldukça kalabalık ve yoğun bir plaj ve denizi de çok güzel değil ancak bir defa da olsa görülmesi gerekli. Kameni Perivolos’a göre daha sessiz ve halk plajı havasında. Yüksek gürültülü müzikler ve beach partileri burada bulamazsınız
Perissa ve Perivolos ise sıra sıra beach clubları ve kafe bar tavernaları ile tam bir sahil eğlence bölgesidir. Sahilde sıra sıra dizilmiş şezlong ve şemsiyelerin her biri başka bir cluba ait ve locaları da görmek mümkün.
iki şezlong ve bir şemsiye için 7 EUR ücret ödüyorsunuz ve gün boyu orası sizin oluyor. Tabi arada bir sahilde dolaşan garsonlar aracılığı ile yiyecek ve içecek tüketimi de yapabiliyorsunuz.
Santorini’de denize girmek için tek uygun yer bizce Perivolos plajlarıdır. Çok da özelliği olmayan Siyah(aslında gri) Kumdan oluşan bu plaj denize girebilmek için normal yollardan ulaşabildiğiniz iki plajdan biridir.
b- Pyrgos ve Megalochori Köyleri
Fira’dan güneye doğru giderken özellikle Perissa bölgesine geçerken Pyrgos ve Megalochori köylerinden geçersiniz. Pyrgos; diğerine göre daha büyük ve gelişmiş bir yerleşim alanı. Ancak köy merkezinden yukarıya doğru merdivenlerden çıkıp geleneksel yunan (ege) köylerinin ara sokaklarında dolaşabilir ve Yukarıdaki kiliseyi görebilirsiniz. Adaya kuş bakışı bakmak ve geleneksel havayı tatmak için iyi bir mekan.

Megalochore ise; Pyrgostan Perivolos’a giderken yol üstünde “traditional village” ibaresi ile görebileceğiniz çok küçük ve sevimli bir Yunan
Köyüdür. Burada da sokak aralarında dolaşıp köyü gezebilir ve köy merkezindeki restoranda yerel tatları tadabilirsiniz. Ayrıca lokal bir şaraphanede üretilen şarapları da tadabilirsiniz
c- Red Beach
Perivolostan çıkıp adanın en güney ucuna doğru akrotiri yönünde ilerlediğinizde bir yol ayrımına ulaşırsınız. Yollardan biri Red Beach adlı kızıl kumsala diğeri de tarihi yerleşimlere gitmektedir. Biz yaz sıcağının etkisi ve zaten adadaki yokuşlardan usanmış olmamız sebebi ile red beach yönüne ilerleme kararı verdik. Ancak bir süre sona yolun bittiğini ve park ederek yürümek gerektiğini anladık.Yaz sıcağı altında bir tepeyi aştıktan sonra karşımızda Red Beach bütün ilgniçliği ile durmaktaydı. Gerçekten de kırmızı olan kumsal gidenleri gerçekten de şaşırtmakta ve ilgi çekmektedir. Görmenizi tavsiye ederim.
d- Light House (Deniz Feneri)
Kırmızı plajdan çıkıp en güneye yol aldığınızda 20 dk yolculuktan sonra adanın en güney uç noktası olan Deniz Fenerine ulaşabilirsiniz. Deniz Feneri adanın en muhteşem olayı olan gün batımının izlenebileceği en iyi 2.noktadır. (İlk nokta Oia) Ancak güneye yaptığınız yolculuktan sonra gün batımı için tekrar kuzeye gitmek zor olacağı için buradan da tören için gelen tü bu insanlarla güneşin batışını izlemek çok güzel oluyor.
ADANIN KUZEYİ
Fira’dan Adanın Kuzeyine doğru giden iki yol vardır. Eğer bulabilirseniz daha kolay olan alt yoldan gitmenizi tavsiye ederim. Kuzeyde görülebilecek iki nokta var.
e- Amoudi
Amoudi, Oia’nın tam olarak altına kalan küçük bir koy ve balıkçı kasabasıdır. Koy’da sıralı balık tavernalarından istediğiniz birinde oturup taptaze balıklardan dilediğinizi yiyebilirsiniz.
Amoudi, Muhteşem Oia köyünün tam altında olup, yukarıya ulaşım merdivenler veya resimde görülen eşşek taksilerle sağlanıyor.Ayrıca; yine uzun bir yürüyüş sonunda adanın en uç kesimindeki kayalıklardan denize girebilirsiniz
f- Oia

Ve en sonunda Santorini’yi Santorini yapan ve her tanıtımında gördüğümüz mavi kubbeli deniz manzaralı kiliseleri barındıran muhteşem Caldera manzaralı Oia Okunuşu iya olan bölge adanın en meşhur ve en güzel köyü bence. Ayvalıkta’ki Şeytan Sofrasının biraz daha güzeli bir manzaraya hakim bir tepenin üzerine kurulu köyde çok pahalı butik oteller mevcut.

www.tatilfikri.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder