TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

20 Ocak 2016 Çarşamba

Amsterdam Tolerans & Çeşitlilik Şehri




Amsterdam 12. Yüzyılda  Amstel nehrinin kıyısında kurulmuştur. Amstel nehrindeki su bendleri (dam) ile de  birleşince Amsterdam şehrinin ismini oluşturmuştur.
Küçük  balıkçı köyünden  bugünün Amsterdam'ına ...
Şehir genelde 17. yüzyıldan kalma  yapılarıyla ve kanalları ile köklü kent  görüntüsündedir. Unesko koruma alanı içinde olan kentin eski bölümünde kanallar yay şeklindedir  . Amsterdam'a kanallar şehri de diyebiliriz.
Amsterdam Venedik'ten sonra en fazla su kanalı olan şehir ünvanını taşımaktadır.Suyun içinde olan şehir, konut sorununu da su ile çözmüştür. 1960 - 70 li yıllarda tekne evler projesi geliştirilmiştir,başta zorunluluk halinde olan bu evler şimdi yaşam tarzı haline gelmiş olup şehir turizminde de kullanılmaktadır .
Amsterdam yılda 4 milyondan  fazla turist almaktadır . 45 bin yatak kapasiteli bu şehir konuklarına toleranslı tatil seçeneklerini sunmaktadır .Kırmızı ışıklar bölgesi gece hayatının çeşitliliği ile ünlüdür,



#Amsterdam  müzeleri ile de kültür kentidir ...

#Van Gogh Müzesi: 200'den fazla resim, 500 çizim ve taslak, ayrıca #Japon eseri yer almaktadır.

Anne Frank Huis veya Anne Frank Museum: Anne Frank'ın doğum evi her yıl yaklaşık 1 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Rijksmuseum (Devlet Müzesi) Amsterdam'ın en çarpıcı, önemli müzesidir. Birçok Rembrandt tablosunu barındırır. 1400- 1900'ler arası 5000 resim içermektedir.

Rembrandthuis (Rembrandt Evi): Ressam Rembrandt 17.yy izleri taşıyan bu evde yaklaşık 20 yıl yaşamıştır.

Jordaan: Amsterdam'ın bambaşka yüzüdür. Çiçekli balkonları ile kanal boyunca sıralanan binalar ve kanal kenarlarında keyifli kafelerde tüm gece boyunca oturulabilir. Bölge adeta kanal boyu evleri müzesi gibidir.

De Wallen ya da Red Light District: Ünlü Kırmızı Işık Bölgesi şehrin tam merkezinde yer almaktadır.

Stedelijk Museum CS: 1895 yılında açılmış müze modern sanat müzesidir.
Madame Tussauds Müzesi

Özellikle Van Gogh ve Rijks müzeleri önünde oluşan uzun kuyruklardan dolayı biletlerin şehrin belirli bölgelerinde bulunan turist ofislerinden temin edilmesi zaman kaybının önüne geçmektedir.

Çevreci ve yeşili sever anlayışı ile yol alan Hollanda'nın tüm şehirlerinde olduğu gibi Amsterdam'da bu anlayışı sürdürmektedir .Çeşitli parkları ve peyzajı ile kent örnek alınacak düzenlemededir.Şehirde otopark ücretlerinin çok yüksek olması ve  bir çok yolun trafiğe  kapalı olması başta şaşırtıcı gelmektedir ancak doğa ve insan sağlığı açısından bunun bir teşvik edici unsur olduğunu düşünürsek güzel bir uygulama olarak ta görebiliriz. Amsterdam'da yaşayanlar,bisikletle vaya toplu ulaşım araçları ile gitmek istedikleri birçok noktaya  gitmektedirler.Bir milyondan fazla  bisikletin olduğu bir şehirdir Amsterdam.
Şehrin Kalbi Dam meydanında atmaktadır  ,Yel değirmenleri ve değirmenlerin içindeki hediyelik eşya dükkanları sizlere bu şehirde neler yapabilirim sorusuna cevap tır umarım Futboldan hoşlanıyorsanız Ajax Arena turuna katılmanızı tavsiye ederim 45 dakika  süren bu tur  da  saha içinde anlatım,tribünlerde anlatım ve ünlü basın toplantılarının yapıldığı sunum odalarına yer verilmektedir .bu bölümlerde fotoğraf çekerek dostlarınıza da göndermek ayrı bir zevktir .
Hollanda hayvancılık ve süt ürünlerinde de dünya markası olarak  görülmektedir özellikle peynir ve süt çeşitleri  ünlüdür .Geleneksel tahta ayakkabıları ve biblolar dostlarınıza unutmadıklarını hatırlatan hediye çeşitleri arasındadır  #tatilfikri #amsterdam #hollanda #hollandaotelleri #amsterdamotelleri





 Amsterdam otelleri

 Amsterdam otelleri

 Amsterdam otelleri

 Amsterdam otelleri



 Amsterdam otelleri

 Amsterdam otelleri


 Amsterdam otelleri

 Amsterdam otelleri

 Amsterdam otelleri


 Amsterdam otelleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder