TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

13 Aralık 2015 Pazar

Türkiye'deki Deniz Fenerleri

#tatilfikri





Gemicilerin Dostu,Denizlerin Gizli Tanıkları,Karanlıkta Denizcilere Umut Veren Deniz Fenerleri.

Denizlerdeki hikayelerinin başında o güzel deniz kızları gelir,denizcilere  sesleri ile  yol gösteren kendilerine aşık ettiren Deniz kızları, belkide vardı insanların çok masum olduğu dönemlerde, bilemeyiz yakın çağlarda deniz fenerleri yol gösterirdi denizcilere,şimdi teknoloji yol gösteriyor. deniz kızları hikayelerde kaldı ama deniz fenerleri bugünde varlar, Hüzünlüdür kopamam yanlarından deniz fenerlerinin ayrıldığımda da aklımın bir ucunda  kalır hikayeleri.. teknolojiden onlarda nasiplerini almışlardır kapılarında kilitler vardır çoğunun, uzaktan kumanda edilirler ama hepsinin geçmişinde yaşanmışlık yalnızlıkla özveri ve  mücadele vardır. Gururla dururlar tüm hırçın dalgalara rüzgarlara rağmen, ülkemizde 300 den fazla deniz feneri vardır hepsi evlerinden sevdiklerinden uzak denizcilere umut vermektedir biz buradayız güvendesiniz der gibi ...Sizlere ülkemizdeki önemli olan deniz fenerlerini  ve hikayelerini sunmak istedim kim bilir tatilfikri olarak  belkide çıkacağınız yolculuğun yol haritasını belirleyebiliriz .. hele bunu karavanla da yaparsanız işte o zaman tatilfikri amacına ulaşmış olur. Derin nefes çekelim ve deniz fenerlerimizi keşfedelim ki bizlere de umut olsun ..

Tatilfikri otelleri için tıklayınız
































İğneada  Fransız Feneri
1866 yıllarında Fransız mutahitlere yaptırıldığından Fransız feneri olarak  bilenen İğne ada Deniz feneri Resmi kayıtlarda ismine rastlanılan Servet Kuçak şu an 90 lı yaşlarında olan Servet ninenin feneri olarak  bilinir bölgede , Çocuk yaşta gelin gittiği bu fenerde kayın pederinden kendisine emanet olarak işi almıştır çocuklarını gençliğini fener de geçirmiştir 3 tane  kız yetiştirmiştir . şimdi damadı bu görevi sürdürmektedir . yaşanmış hikayelerini dinlemek için iğne ada Fransız fenerine gitmek gerekiyor 4 nesildir bu fenerde denizcilere umut dağıtılıyor. Karadeniz'in hırçın ve karanlık sularında denizcilere iğne ada fenerinden biz buradayız güvendesiniz diyor ..




























İstanbul Karaburun Deniz Feneri
 Fener ışık gücü bakımından dünyanın üçüncü güçlü feneri. Fenerin ışık gücünü uzaklara yansıtması için kristal mercekler kullanılmış. Tavan ve yan cephelerde bulunan kristal aynaların (24 adet) yansımaları orta mercekte toplanarak güçlü bir ışık elde edilmiş. Şile fenerinden sonra Türkiye’nin ışığı en uzun erişime sahip feneri olarak biliniyor. Orijinal bakır kubbenin yanlarında yer alan yağmur suyu saçakları aslan kafaları ile süslenmiş. Yağışlı havalarda saçaklarda biriken sular, aslanların açık ağızlarından aşağı akıyor.

Mercekler gündüz güneş ışığı yansımasından zarar görmesin diye de kristallerin üstü örtü ile kapatılıyor. Fenerin denizden yüksekliği 54, kule yüksekliği 12 metre. Çakar fener 15 mil mesafe görünüme sahip.

Bahçe içinde bulunan direk ve direğe gerili bulunan uzun halat, kötü hava şartlarında sığ zemine oturan bir gemi mahsur kalırsa, roket tarzı ip, geminin üzerinden aşacak şekilde atılıp bağlandıktan sonra, teleferik sistemiyle yolcular kurtarılıyor. Deniz fenerinin denize doğru eteğinde tel örgü ile çevrili “Kimsesizler Mezarlığı” yer alıyor. Tarih boyunca denizden çıkan, kim olduğu bilinmeyen, sahipsiz cesetler buraya gömülmüş. Fenerin bulunduğu burun önceki yıllarda daha ilerideymiş, liman yapımı için dinamitle patlatılan kayalar buradan alınıp kullanılmış. Kıyıdan deniz fenerine doğru veya fenerden aşağı bakanlar, burun çıkıntısının törpülenmiş yerlerini görebiliyorlar. Bu arada eski fener yerinin temel kaidesi kalıntıları da yeni fenerin biraz önünde olduğu fark ediliyor. Yöreyi ziyarete gelenlerin görmeden geçmedikleri, Karaburun’un simgesi olan ve burunda kuğu gibi duran fenerin çevresini, Mart ayında başlayıp Nisan ortasında kaybolan çiğdem çiçekleri süslüyor. Haziran 2008 itibarıyla önceleri beyaz boyalı bakır kule kubbesi orjinal rengine kavuşmuş. Bu fenerin özelliği de Kimsesizler mezarlığına ev sahipliği yapmasıdır .
tatilfikri otelleri için tıklayınız 
































Şile  Deniz Feneri
1860 Yıllarında Fransız mutahitlere yaptırılan fener Türkiye'nin en buyuk deniz feneri unvanını gururla elinde tutmaktadır. Denizden yüksekliği 60 metre olan Şile Deniz Feneri özellikle kışın hafta sonu İçinde barındırdığı anıları müze olarak ta kendisini unutmayan misafirlerine sunmaktadır...
































Rumeli Deniz Feneri
Kırım savaşı sırasında İngiliz ve Fransız Gemilerinin Boğaza rahat girebilmeleri amacı ile yapılan Fener 1856 yılında Fransızlar tarafından yapılmıştır .1933 yılında o zamana kadar iletme imtiyazı Türkiye ye  verilmiştir .İstanbul'un Avrupa yakasında Karadeniz'le buluştuğu yerde yer almaktadır
Rumeli Fenerinin altında Sarı Saltuk türbesi bulunmaktadır . Sarı Saltuk kimdir ?
Sarı Saltuk, Anadolu ve Rumeli'nin fethi sırasında savaşlara katılan, daha yaşarken efsane­vî bir şahsiyet haline gelen Türk kahramanıdır.  Hayatı etrafında oluşan yaşam öyküleri diğer gazi ve velilerin  menkıbe­le­ri de karışmıştır. Bu sebeple Sarı Saltuk'un gerçek hayatı ile ilgili bilgileri elde etmek son derece güçleşmiştir. Üstelik tarihi kaynakların Sarı Saltuk hakkında verdikleri bu bilgilerin bazen birbiriyle çeliştiği de görülmektedir.
 Türbenin yapılmasında köy halkının Fransızlara yaptığı uyarıların etkisi olmuştur.
Sarı Saltuk'un destansı şahsiyeti ile ilgili en önemli kaynak, hayatını konu alan Saltuk-nâme adlı eserdir. Ebül­hayr-ı Rumî adındaki bir yazar Şehzade Cem Sultan’ın emri üzerine Anadolu ve Rumeli’yi dolaşarak Sarı Saltuk’a ait menkıbeleri toplamış ve üç ciltlik bir eser haline getirmiştir. Eser tahminen 1480 yılında tamamlanmıştır. Saltuk-name’ye göre Sarı Saltuk'un asıl adı Şerif Hızır'dır. Sarı Saltuk, bir destan kahramanında bulunması gereken bütün özelliklere sa­hip­­tir. Son derece güçlüdür, yüreğinde korku yoktur. Tek başına düş­man içine yanar ateş gibi girmekte, düşman kalelerini fethetmektedir. Aman  dile­yen düşmanına karşı ise merhametlidir. Saltuk-name’de, yiğitte bulunması gereken özel­lik­ler ok atmak, yazı yazmak, suda yüzmek ve yigitçe gezmek olarak sırala­nır­ken, Sarı Sal­tuk'un bu dört hünerde mahir olduğu özellikle belirtilir.




























Kız Kulesi Feneri
Bizans döneminde boğaza giren gemilerden  vergi alınması için yapılan kule daha sonra Osmanlı padişahının kaderinden kaçamadığı kulesi olarak bilinir kız kulesi ismini de o yıllarda almaktadır daha sonraki dönemlerde boğaza girişinde olduğundan ,deniz feneri görevini de üstlenen Kız kulesi İstanbul'a gelen misafirlere  güzel ve özel mekan olarak ta hizmet vermektedir






























Mehmetçik Feneri

1856 yılında Osmanlılar tarafından Fransızlara yaptırılan Fener Gelibolu yarımadasında Seddülbahir de bulunmaktadır .. Denizcilere umut verdiği gibi  Çanakkale savaşında da içinde ne çok hüzünlü hikayeler barındırmıştır.









































Batı Burnu Polente Feneri
1861 yılında inşa edilen Pelente Feneri Çanakkale'ye bağlı olan Bozcaada'nın güneyinde yer almaktadır.Eski yıllarda yağlı kandillerin ve bezlerin yakılarak işlendiği fenerde şimdilerde Ruzgar panellerinden üretilen elektrikle umudunu vermektedir .



























Sivrice Deniz  Feneri
1863 yılında  yapılan Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Sivrice feneri Midilli'den izlenilen ı
şık olarak ta bilinmektedir . Mübadele döneminde muhacirlere  ışık ve umut ta olan fener günümüzde gemicilere balıkçılara ve yatlara umut olmaktadır

tatilfikri otelleri için tıklayınız 

#tatilfikri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder