TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

3 Eylül 2015 Perşembe

Çeşme'de Gezilecek Yerler


#tatilfikri




Türkiye'de Güneşin en son battığı yerlerden biridir #Çeşme, güzel balıkçı kasabası ve
İzmir'in  varlıklı ailelerinin yazlıkları bulunurdu  zaman içinde turizmin gelişmesiyle kontrollü  otel yapılanması ile  kaliteden ödün vermeden yurt içinden ve yurt  dışından misafirlerini  ağırlamaktadır Çeşme Adnan Menderes Havalimanına  120 km İzmir merkeze  90 Km mesafededir .. Kendi aracınızla gitmek isterseniz  Narlıdere'den çeşme otobanına girdikten 40 dakika sonra Çeşme'nin imbatına ve mis gibi iyot kokusuna ulaşıyorsunuz ..




Çeşme Alaçatı  
1850 yıllarından öncesine ait  bilgiye rastlayamadığım #Alaçatı da  sakız ağaçlarının işlenmesi ve kurutulması işlemlerini yapan sakız adalıların bir süre sonra Alaçatı'ya yerleştiklerini 1914 yıllarında Balkanlardan gelen Türklerin bu bölgelere yerleştirilmesi ile  kendi adalarına Yunanlılar geride sakız ağaçlarını  bağları  ve  verimli toprakları bırakmışlardır .. Balkanlardan gelen Türklerin bağcılık ve sakız ağacını işlemeyi bilmemeleri sonucunda bağcılık ve şarapçılık bitmiştir..
1924 yılında Selanik'ten gelen mübadele göçmenleri yerleştirilmiştir.
Alaçatı'da  yel değirmenleri revize edilerek turistlik  amaçlı kullanılmaktadır. görmenizi tavsiye ederiz.Alaçatı'da Rüzgarla yarışmak istiyorsanız Alaçatı buna ev sahipliği yapmaktadır .. Sörf Okulları size rüzgarla yarışmanın zevkini öğretir donanımda eğitmenleri ile hizmet vermektedir... 12 Ay hizmet verebilecek donanımda olan  sörf okulları  uluslararası yarışmalara  ve organizasyonlara  ev sahipliği yapmaktadır ..




Çeşme Çiftikköy
Çeşme  merkeze  8  km  mesafede olan Çiftlikköy   mevki Sakız adasına karşıdır . en önemli özellikleri
Sakız Ağaçları, Berrak ve kum olan denizi , Kavunu'dur .
Çiftlikköy'de  bulunan Pırlanta Koyu kristal berraklığında denizi ve kumu ile ünlüdür .. .
Pırlanta  Koyuna  5  dakika  mesafede  bulunan Altın kum çevresinde  beton bulunmayan nadir yerlerden biridir .. umarım yeni çıkan sit kanunları ile  beton yığınına  dönüşmez ..
1 km  yakın plaj uzunluğu altın sarısı rengindeki kumunun güzelliği berrak temiz denizi ile  bu güne kadar  bozulmayan  nadir plajlardan biridir




Dalyan ve Kocakarı Plajı
1620 yıllarına  kadar inen  tarihinde Çeşme'nin savunmasında önemli yeri olan Dalyanköy, eski ismi "Köste" dir ,70'li yılların sonuna kadar sakin,kendi halinde küçük bir balıkçı kasabası iken bugün aranılan Turizm beldelerinden biridir. Balıkçı tekneleri ve yatları için ideal bir sığınaktır Kimileri"Çeşmenin Boğazı" olarak adlandırır bu güzel  yeri Deniz usulca içeri sokulup kanal genişliğinde doğal bir liman oluşturur. Önce Doğal bir sığınak sonrasında marina ile süslenen ve balıkçı rastlanılanları ile ün salan Dalyanköy'ün çevresinde akvaryum berraklığında  temiz denize keyifle girebileceğiniz iki plaj bulunmaktadır.

Kocakarı Plajı,
Dalyanköy'ün ve  çeşmenin en önemli plajlarından biridir  dalga almayan konumu ile aileler tarafından özellikle tercih edilir Dalyan merkeze 300 metre  yürüme  mesafesindedir




Aya Yorgi
Maviye, yeşile içinizi ısıtan güneşe , masmavi havuzu andıran denizi neşeli bech clubleri ile Çeşmenin ve İzmir'in eğlence markalaşmış yerlerinden biridir. Aya Yorgi koyu çeşmeye 1 km mesafededir . çeşmenin esen rüzgarlarından doğal bir sığınak gibi kendini gizlemiştir.
Ayo yorgi koyunun bir özelliğinde Turkuaz rengi ve berrak denizidir . güzel bir tatil  ve hafta sonları eğlenceyi içine  alan tatil fikridir



Çeşmede ne yenir ?
Çeşme de Akdeniz mutfağının etkisinde kalmıştır ..Zeytin yağ ve zeytin yağlı  sebze yemekleri ve mezeler  yemek kültüründe  vazgeçilmezlerdendir. İzmir'in  ve Çeşme ye has olan #Kumru'dan tatmanızı önemle tavsiye ederim. Ege balık olmaz mı ? demeyin özellikle Çeşme'nin balığı yenmeden  gelinmez  Dalyan'da  ünlü mekanlar  bu konuda  size hizmet edebilir ve doğal deniz balıklarını  size  sunabilirler


Çeşme de Mavi yolculuk
Güney  kıyılarına  nazaran  Çeşme'de daha  sakin bir  tatil şeklidir gulet yatlarla özel planlanılarak yapılır, eğer günübirlik  düşünüyorsanız size bu olanağı da sağlar çeşme .. kaliteli hizmeti çeşme merkezde bulunan  teknelerde bulabilirsiniz


Çeşme Müzesinin Tarihçesi
Çeşme İlçesi'nin görülmeye değer tarihi ve kültürel değerlerden biri de Çeşme Kalesi'dir. Çeşme Kalesi Sultan II. Beyazıt Döneminde 1508 yılında inşa edilmiştir. Aydın Valisi Mir Haydar tarafından Mimar Ahmet oğlu Mehmet'e yaptırılmıştır.
Günümüze kadar çok iyi bir şekilde korunarak gelen kale içinde Çeşme Arkeoloji Müzesi yer almaktadır. Çeşme Müzesi ilk defa 1965 yılında İstanbul Topkapı Müzesi'nden getirilen silahlarla silah müzesi olarak ziyarete açılmış olup, 1984 yılına kadar böyle devam etmiştir. Müzede bulunan silahlar salondaki aşırı nemden dolayı oksitlenerek bozulmaya başladığından, İzmir Arkeoloji ve Ödemiş müzelerine devredilmiştir. Aynı teşhir salonu düzenlenerek 1964 yılından beri devam eden Ildırı (Erythrai) antik şehrinde yapılan kurtarma kazılardan elde edilen eserler sergilenmektedir.
Pişmiş topraktan yapılmış olan tanrı ve tanrıça heykelleri, büstler, mermer heykeller, gümüş ve bronz sikkeler, altın varak, amphoralar gibi eserler sergilenmektedir.
Ildırı'da (Erythrai)da gözle görülen kalıntıların başında şehir surları gelir. Bunun yanında akropolis ve kuzeyinde tiyatro ve yine akropolisin kuzeyinde yapılan kazılarda ortaya çıkan Hellenistik ve Roma Döneminden kalma villa yapıları, Arkaik Döneme ait Athena tapınağı, Bizans döneminde inşa edilmiş kilise, Cennet tepe olarak adlandırılan yerde Roma villası ve mozaikleri, Geç Roma-Bizans Döneminde inşa edilmiş hamam yapısı görülebilir.
Ildırı (Erythrai) antik şehrinde yapılan kazı ve araştırmalar sonucunda ortaya çıkarılan askeri ve sivil yapıları ziyaretçiler ücretsiz olarak ziyaret etmektedirler.


Çeşme'de  Dostlara Hediyelik  Ne Alınabilir ?
Çeşme de  sakız ağaçlarından üretilen  sakızlarla yapılan  Sakız reçelini tavsiye ederim Damla sakızı kokusunda olan reçel özellikle sütlü tatlıların içine  konulduğun da güzel bir arama bırakmaktadır .
Sakız reçeli, Sakız Likörü, Sakız Lokumu ,Sakız Gazozu ,
Bölge kadınlarının evlerine yaptığı  el işleri , deniz kabuklarından güzel  anahtarlıklar, Çeşme'de gün batımını yansıtan yağlı boya resimler  sayılabilir.





Çeşme'de Gece Hayatı
Bir yerde tatil yapmaya karar veren kişiler, o yer hakkındaki en kapsamlı bilgilere ulaşarak derin bir araştırma yapmaktadırlar. Çünkü tatil beldesinin sunmuş olduğu deniz, kum ve güneş gibi muhteşem bir üçlünün yanı sıra gece hayatı da oldukça büyük bir öneme sahip olmaktadır. Kişiler için adeta önemli bir tercih sebebi olan gece hayatı söz konusu olduğunda Çeşme gece hayatı, adından uzun süreler boyunca söz ettirmeye devam etmektedir. Birbirinden farklı eğlence mekânlarına sahip olan bu tatil beldesinde kişiler diledikleri gibi eğlenerek  en keyifli vakitleri geçirebilme imkânına sahip olabilmektedirler. Bu sebeple de Çeşme de gece hayatı her daim canlı ve her daim renkli olmaya devam etmektedir.
Gece hayatının renkli olmasını isteyen kişiler için en uygun yerlerden birisi de hiç şüphesiz ki Çeşme’dir. Çeşme’de kişiler olabildiğince eğlenebilmek her geçen gün daha da başarılı hizmetleri sunmaya devam etmektedir Çeşme  Bölgesinde tatilinizi  geçirmeyi planlıyorsanız l konaklama tesisleri için  aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz .#tatilfikri








#tatilfikri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder