TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

Kuzey Ege Dalış Bölgeleri





www.tatilfikri.com.tr

Kaptan Franco Batığı: Franco asfalt hammaddesi taşıyan Yunan bandıralı bir yük gemisi. 1975 yılında sancak baş taraftan bir Romen yük gemisi ile çarpışarak saç gövdede bir yırtık oluşturuyor. Batık üstü 26 mt., altı ise 44 mt.de kıyıya nispeten yakın bir şekilde, iskele tarafına yatık olarak duruyor. Uzun ve büyük bir gemi ve bütün halinde görebiliyorsunuz. Akıntı nedeni ile tecrübeli dalıcıların dalabileceği bir bölge. İniş sırasında akıntıdan korunaklı bölümle inerseniz rahat bir dalış yapabilirsiniz. Batık çevresinde canlılık yüksek, mercan oluşumları başlamış durumda.
Majestik Batığı: Çanakkale Boğazı çıkışında Gelibolu Yarımadası’nın en ucundadır. Batığın Burnu 18 mt. kıçı 29mt.dir. Sürekli dalga ve akıntı olan bölgede dalış için Sahil Güvenlik’den izin almak gereklidir. 8 mt.den sonra görüş daha iyidir. Mümkün ise iki dalış yapıp geminin tamamı gezilmelidir.

Alman Torpedo Gemisi: I. Dünya Savaşında İngiliz savaş gemisi Inflexible ve Irresistible, Çanakkale kıyılarını topa tuttuğu sırada Osmanlının müttefiki olan Almanların komuta merkezi de Çimenlik kalesinin bulunduğu yerdeydi. Atılan bombalardan birisi Almanların komuta merkezinin yakınlarına düşer. Askerler barakalardan acilen boşaltılıp kıyıya demirlemiş olan torpido gemisine bindirilip karşı kıyıya kaçırılmak istenir. Ancak 18 Mart 1915 günü Irresistible`in mermilerinden birisi Alman gemisinin sonu olur. 1315 erin öldüğü gemi Çanakkale yat limanının hemen dışında yer alır. 16 metredeki batık, Çanakkale Boğazı`nın yoğun olan deniz trafiğinin tam ortasındadır. Görüşün kısmen düşük olduğu batık geniş açı fotoğraftan çok makro görüntüleri ile fotoğrafçılara daha uygun gelebilir.

Goliad: Bölge akıntılı olduğu için ender dalınabiliyor. Seddülbahir limanına oldukça yakın ve en derin yeri 61 metrede.
Gaulois: Kumkale açıklarında, yaklaşık 52 metre derindedir. Gemi geçiş yolu üzerinde olduğu için özel izin ile dalışa izin veriliyor. Gaulois ve Goliad gibi batıklar, ileri derecede dalış tecrübesi gerektiren ve normal scuba ekipmanıyla ulaşılması güç noktalar.
Irresistible: Çanakkale Savaşı sırasında mayına çarparak batmış İngiliz savaş gemisidir. Çanakkale Boğazı’nın dibinde 39-61 metreler ters dönmüş şekilde yatmaktadır.

Özellikle savaş  batılarına  dalma meraki içindeyseniz,Çanakkale Saros bölgesi Türkiye'nin önemli
savaş batıklarının yeridir.
Çanakkale Otelleri için tıklayınız 








Gökçeada 

 Gökçeada, Kuzey Ege bölgesinde zengin sualtı dünyası ile dalış yapılacak bölgelerden biridir. Adada dalış merkezinin yok denecek kadar az olması bölgenin dalgıçlar tarafından daha az tanınmasına neden olmuştur. Bölgenin sualtı yaşamı oldukça zengindir bunun en önemli sebebi Saros körfezinden başlayarak Gökçeada’ya doğru uzanan bir fay hattının, adanın kuzeyinde büyük bir çukur oluşturmasıdır. Bu çukur, kayalık bir yapıya sahip olduğu için, bölgede sualtı yaşamının zenginleşmesine olanak sağlıyor. Kirlenmemiş ve bozulmamış doğasıyla Gökçeada bir deniz müzesi gibi. Akdeniz ve Karadeniz arasındaki deniz canlılarının geçiş yolu üzerinde olduğu için ada civarında zengin balık yatakları bulunuyor. Birçok deniz canlısı bu bölgede üreme ve yumurtlama dönemlerini geçiriyor. Gökçeada civarında  koruma altına alınmış deniz canlıları Akdeniz Foku Deniz Çayırları, Triton, Böcek, Pina, Yunuslar, İspermeçet Balinası, Deniz Kaplumbağasıdır. Gökçeada sularında görüş mesafesi 27 metreye kadar yükseliyor.

Kaşkaval burnu: Kaşkaval Burnu, Kabatepe limanından kalkan teknelerin uğradığı ilk noktadır. Adanın birçok yerinde bulunan dik kayalar sualtında da devam etmektedir. Akıntının pek olmadığı bu bölgede derinlik 30 metredir. Duvar dalışı yapılan bölge dağların yüksekliğinden dolayı gölgede kalır, dip genelde loştur. Kayaların arasında kovuklarında bolca Müren ve karagözlere rastlayabilirsiniz.

Yıldız Koyu: Karadaki kaya oluşumları, koyun sağ ve solunda sualtında devam ederek 15 metrelere ulaştıktan sonra tekrar sığlaşarak 6-7 metrelere düşer. Bu nedenle dalışa koyun ortasından başlayıp erişteliklere kadar 12 metre ilerledikten sonra 25 metrelerde muhteşem bir dip yapısıyla karşılaşırsınız. Kayalardaki renk cümbüşü, balık çeşitliliği ve göreceğiniz çok sayıdaki böceklerle bu nokta unutulmaz olacaktır.

Kaleköy: Kaleköy’ün bugünkü limanının bulunduğu yerde antik çağda da bir liman varmış. Bugünkü liman eski limanın kalıntıları üzerine yapılmış. Adadaki tek balıkçı barınağı Kaleköy’dedir ve eskiden sünger avcılığı yapan buradaki balıkçılar sualtını iyi bildiklerinden rehberliklerinden yararlanabilirsiniz. Gece dalışı için limanın dışındaki 4-8 metre derinlikteki sığlığı tercih edebilirsiniz. Bu noktada ıstakozların yanı sıra birçok kabuklu canlıları özellikle yengeç türlerini görebilirsiniz. Bu bölgedeki akıntıya dikkat etmek gerekir, akıntı sizi Limni adasına doğru sürükleyebilir.




Bozcada 
Bozcaada, Ege Denizi’nin diğer önemli dalış noktalarından birisidir. Temiz denizi nedeniyle görüş mesafesi 50-60 metre kadardır. Sularının soğuk olmasından dolayı dalış esnasında sorun yaşamamak için sıcak yaz aylarında dahi dalışı 7mm elbiseyle yapmanızı tavsiye ederiz. Adada dalış merkezi mevcuttur.  Sulu Bahçe dalma meraklıları için çok cazip bir yer. En çok 20 metre derinliği ile bir km. uzunluğundaki resif alanı oldukça ilgi çekici. Bir diğer dalış noktası da Bakla Taşlar. Aslında burası Sulu Bahçe resifini uzantısıdır. Mermer Burnu ise rüzgarlı günlerde tercih edilen dalış noktası. Şansı olanlar burada Akdeniz Foku (monacus monacus) bile görebilirler.

Kalın Burun, Mauna Adası, İkinci sığlık, Mavria (Tavşan) Adası diğer dalış noktalarıdır.
Ayazma: Ayazma Bozcaada’nın en ünlü kumsalıdır. Bölge gezi teknelerinin ve denize girenlerin tercih ettiği bir nokta olduğundan dolayı, deniz canlıları kumsalın açığındaki resifte pek fazla barınmazlar. Dolayısı ile gece dalışları için tercih edilir. Resif 13 metre derinliğinde olup yaklaşık 800 metre uzunluğundadır. Birçok kum canlısının yanı sıra onlarca çeşit deniz kabuklusu da bulunmaktadır.

Sulu Bahçe: 1 km uzunluğunda ve 20 metre derinliğindeki bir resiftir. Kıyıdan birkaç dakika mesafededir. Akıntıyı arkanıza aldığınızda resifin büyük bir kısmını tek dalışta bitirebilirsiniz. Ancak bu noktaya birkaç dalış yaparak bölgeyi tamamen tanıyabilirsiniz.
Bakla Taşlar: Bölge taşların şekillerinden dolayı bu ismi almıştır. Oldukça geniş bir alan olup Sulu Bahçe resifinin uzantısıdır. Uzunluğu 2km’yi bulan resifin en derin yeri 16 metredir. Bölgede karagöz, lagos ve orfoz gibi balıkları görebilirsiniz.

Mermer Burnu: Mermer Burnu rüzgarlı günlerin dalış bölgesidir. Koyda 3 ayrı dalış noktası vardır en güzel dalış yeri koyun solundadır. Fok mağaralarının bulunduğu kayalar arasında kimi kez foklarla karşılaşmak olasıdır. Kayalar arasındaki ahtapotlar ve renkli deniz tavşanlarının yanı sıra renkli sünger ve şakayıklar görebiliriniz. Bu bölgede derinlik 15 metre olup eğitim amaçlı da kullanılabilir. Kumlar arasında eski çapa, kırık tabak parçaları ve amforalara rastlanır.

Kalın Burun: Tekne ile ulaşılan bu dalış bölgesi adanın en derin resifi konumundadır. Derinliğin 30 metrelere ulaştığı yerlerde sağlam ve kırık birçok amfora görebilirsiniz.
İkinci Sığlık: Mauna adasının 1 mil kadar açığında bulunan sığlık taşlardır. Dalgaların ve akıntının oldukça yoğun olduğu bölgede, genelde dalışa uygun hava koşulları ile pek karşılaşılmaz. Dolayısı ile neredeyse el değmemiş olan yöre, daha çok deneyimli dalgıçlar tarafından kullanılmaktadır. Güvenlik kurallarının kolay sağlanamaması nedeniyle dalış merkezleri buraya pek gitmeyi sevmezler.

Mavra Adaları: Bozcaada’ya 6 mil kadar uzakta olan dört adadan oluşur. Temiz deniziyle, dalıcı olmayanların da çok sevdiği bir bölgedir. En derin dalış noktası 35 metredir.
Bozcaada otelleri için tıklayınız 





Ayvalık 

Ayvalık her türlü dalıcıya uygun bir bölgedir. Çok sayıda dalış bölgesi bulunan Ayvalık, sadece burada bulunan kırmızı mercanları ‘Corallium Rubrum’ ve gorgonları “Eunicella singularis” ile ünlüdür. Gündüz sualtında keyifli zamanlar yaşatan bölge, akşamları da özellik ile Cunda Adası’nda yemek ziyafeti sunmaktadır.
Mercanları görebileceğiniz dalış noktaları; Deli Mehmet, Kerbela, Tokmaklar ve Ezer Bey dalış noktalarıdır. Görüş oldukça iyi durumdadır. Ayrıca İncirli Adası batı yüzünde anforaların olduğu bir dalış bölgesi de bulunmaktadır. Sudaki miller nedeni ile görüş diğer bölgelere göre biraz düşüktür.

Kerbela: Tecrübeli dalıcılara uygun dalış noktasıdır. Kayalıklar 30 metreden başlayıp 65 metreye kadar devam eder. Dalıcıların favorisi kırmızı yelpaze mercanları, gorgon ormanları, orfoz, müren, mığrı , böcek, gibi çeşitli deniz canlılarını görebilirsiniz. Muhteşem bir sualtı faunasına sahiptir.

Tokmaklar: Tecrübeli dalıcılara uygun dalış noktasıdır. Tepesi 30 metreden başlayıp 65 metreye kadar devam eder. Kırmızı mercanları, gorgonları, orfoz, müren, böcek, mığrı gibi çeşitli deniz canlılarını görebilirsiniz. Görülmesi gereken bir dalış noktasıdır.

Ezer Bey: Tecrübeli dalıcılara uygun bir dalış noktasıdır. Taşlar 25 metreden başlayıp 60 metrelere kadar devam eder. Kırmızı sarı mercanlar, orfoz, lahos, mıgrı, müren, böcek ve çeşitli balıkları görebileceğiniz çok güzel bir dalış noktasıdır.

Deli Mehmet 1: Orta seviyedeki dalıcılarında dalabileceği bir dalış noktasıdır. 18 metreden başlayıp 42 metreye kadar devam eder. Dalıcıların sepiyelerinin iyi olması ve kırılgan kırmızı mercanlara zarar vermemeleri için mercanların yakınlarında palet vurmamaları gerekir. Çeşitli kırmızı mercanlar ve sarı gorgon ağaçları, müren, mıgrı, böcek ve çeşitli balıklar görebileceğiniz çok güzel bir dalış noktasıdır.

Deli Mehmet 2: Tecrübeli dalıcılara yönelik bir dalış noktasıdır. Mercan kayalıkları ve gorgonlar 27 metreden başlayıp 50 metreye kadar devam eder. Birinci bölgede olduğu gibi çeşitli kırmızı mercanlar, gorgon ağaçları, mürenler, mığrılar , böcekler ve çeşitli balıkları görebileceğiniz muhteşem bir dalış noktasıdır.

Melina Adası: Her seviyede dalıcıya uygun, her hava koşulunda dalış yapılabilecek bir noktasıdır. Genellikle kursiyerlerin dalışlarının yapabileceği bir noktadır. Taşlar 3 metreden başlar ve sağda 19 metreye kadar devam eden bir duvar vardır. Solda 15 metreden başlayıp 37 metrelere kadar devam eden taşlar vardır. Yine Midilli adası istikametinde 40 metreye kadar inen taşlar, böceklere ve çeşitli canlılara ev sahipliği yapar.

Büyük İlyosta: Her seviyedeki dalıcıya uygun bir dalış noktasıdır. 3metreden başlayıp 35 metrelere kadar devam eder. Böcek, müren, deniz tavşanı ve çeşitli balıklar görülebilir.
Büyük İlyosta Açık Sığı: Tepesi 13 metreden başlayıp 42 metreye kadar devam eden bir duvardır.Karagöz, eşkina, sinarit , orfoz, böcek ve müren bu dalış noktasında görülebilecek sualtı canlılarıdır.

İncirli Adası Batı Yüzü: 17 metreden başlayıp 38 metrelere kadar devam eder.24 metrelerde sağlam amfora ve çapalar görebilirsiniz. Buradan sonra parçalı taşlar dipe kadar devam eder ve taşların üzeri beyaz mercanlarla kaplıdır. Bu mercanlar arasında türlü böcek ve balıklar yuva yapmıştır.
Ayvalık otelleri için tıklayınız 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder