TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

13 Nisan 2016 Çarşamba

Olimpos'ta Tatil

#tatilfikri
























                                             www.tatilfikri.com.tr

Tatilfikri olarak  farklı  bir  konaklama  ve doğanın içinde yer almayı planlıyorsanız Olimpos sizleri beklemektedir. Olimpos, bugün sahip olduğu tarihsel değerleri, 3200 metrelik muhteşem sahili, endemik bitkileri, caretta caretta türü deniz kaplumbağaları, Khimaira efsanesi, çeşitli sportif etkinliklere imkan tanıyan muhteşem doğası ve pansiyon olarak kullanılan meşhur ağaç evleri ile tüm dünyaca bilinmektedir.

Tamamı arkeolojik ve doğal sit alanı olarak koruma altında olan Olimpos, denize açılan ve ortasından Akçay deresinin aktığı bir vadi içinde kuruludur. Su kanalları, surlar, lahit mezarlar gibi tarihe ait birçok kent kalıntısı ile karşılaşmak mümkündür. Antik çağlarda nehir kenarlarına yapılan duvarlarla kanal haline getirilen nehirden gemiler de geçebilmekteydi. Ören yeri girişinden antik kentin kalıntıları arasında yaklaşık 1,5 km yürüyerek Olimpos sahiline ulaşılır. Olimpos, içinden geçtiği dereciğin iki yanına yayılmıştır. Kumsaldan da görülen ve mezarların üzerinde bulunan yüksek tepe Olimpos'un akropolü olarak adlandırılsa da bu alanda yalnızca orta çağ'a ait bir hisar yer almaktadır. Tepeden bakıldığında Venedik misali ırmağın güzel görüntüsünü seyredebilirsiniz. Kentin bu bölümünde, Olimpos'un tiyatrosu bulunur.

Antalya Olimpos kumsalının iki önemli konuğu var, insanlar ve deniz kaplumbağasının bir türü olan caretta carettalar...

Yaz aylarında büyük deniz kaplumbağaları geceleri yumurtalarını bırakmak için Olimpos - Çıralı sahiline gelirler. Burası, deniz kaplumbağalarının yumurta bırakmaya geldikleri ender sahillerden biri. Bu nedenle sahilde ateş yakmak yasak. Birkaç çardaklı kır lokantası haricinde bakirliğini sürdüren kumsalda kaplumbağa yumurta yuvaları metal kafeslerle korunuyor. Eşsiz kumsalda sırtını kumlara yaslayanların ve pırıl pırıl denizine girenlerin ömrü uzuyor. Günümüzde hala bakir kalmış koylardan biri olan Olimpos, SİT alanı kapsamında olduğu için antik alan ve çevresinde yapılaşma yasak. Konaklama daha çok ağaç evlerde yapılıyor. Bölgede ağaç evlerle oluşturulmuş tesisler bol bulunuyor. Ayrıca Çıralı'da portakal bahçeleri arasında yer alan pansiyonlar da var.

Olimpos Ağaç Evler'de Konaklama Yapmak İsterseniz TIK 

Olimpos tüm ziyaretçilerin hoşça vakit geçirdikleri benzersiz bir doğal cennet. Bölge yakınlarındaki Beydağları ve Olimpos Milli Parkı, dağcılıkla ilgilenenler için ideal bir bölge. Antik şehir en son olarak doğa tarafından fethedilmiş. Şehri gezmek için ormanın içerisinden, vahşi hayatı görerek, çam ve defne ağaçlarının kokusunu duyarak maceralı bir yolculuk yapmak gerekiyor. Olimpos'un kuzeyinde yer alan Çıralı Plajı'nın yamaçlarında yaklaşık 300 m. yükseklikte, Yanartaş yer alıyor. Ören yeri girişinden yaklaşık 20 dakikalık yürüyüşten sonra bu yanar taşların olduğu tepeye ulaşılıyor. Mitolojiye göre Likya'lı kahraman Bellerophon kanatlı atı Pegasus'un sırtında ağzından ateş püskürten canavar Kimera ile savaşmış ve onu burada öldürmüş. Yöresel inanışa göre canavarın ağzından çıkan ateş bugün hala yanmakta. İşin gerçeği, burada yer yüzüne çıkan doğal gaz, havada bulunan oksijenle birleşerek, antik devirlerden beri yanıyor. Eskiden daha güçlü olan ateş, zamanla küçük ama çok sayıda aleve dönüşmüş. Gündüz saatlerinde belli belirsiz olan alevleri akşam saatlerinde izlemek etkileyici. Geceleri ziyaretçiler ateş çevresinde eğlenceler düzenliyor.

Tarih, doğa, kıpır kıpır insanlar, pırıl pırıl deniz, minik deniz kaplumbağaları ile birlikte Olimpos tüm değerleriyle siz doğa tutkunlarını bekliyor.




Olimpos Ağaç Evler'de Konaklama Yapmak İsterseniz TIK 











































#tatilfikri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder