TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

19 Şubat 2016 Cuma

Vals'in Ritmi Viyana

#tatilfikri




Viyana ,Yüzyıllar boyu Habsburg hanedanının yerleşim yeri olmuş bir kenttir, bu süreçte Avrupa'nın kültürel ve politik merkezlerinden biri haline gelmiştir. Kent Londra, New York ve Paris'ten sonra iki milyon nüfusuyla dünyanın en büyük dördüncü kentiyken, I. Dünya Savaşı sonrasında nüfusunun dörtte birini kaybetmiştir.Viyana coğrafi konumu ve çoğu imparatorluğuna yıllarca başkentlik yapmış olmasından dolayı gerek mimari gerekse kültürel açıdan Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biridir. Hala daha Habsburg hanedanının izlerini taşıyan eski kent merkezi ve Schönbrunn Sarayı Avusturya devletinin başvurusu üzerine Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü tarafından dünya kültür mirası olarak kabul edilmiştir. Viyana'nın sembolü olan Stefan Kilisesi şehrin merkezinde bulunur.Viyana'ya keşfetme ve seyahat planınızda 3-4 gününüzü ayırmanızı öneririz .
Viyana Osmanlı İmparatorluğu döneminde 2 kere  kuşatılmıştır...Kuşatma  döneminin izlerinden  bir parça olarak   kahve kültürü görebiliriz.

Viyana sanatın, müziğin, lezzetin, güzel sanatların birleştiği Avrupanın en önemli şehirlerinden biridir.
Şehrin en popüler bölgesi olan Stephan Meydanı’ndan (Stephansplatz) başlamak doğru olacaktır.

Meydanın ortasında yer alan tarihi Aziz Stephan Katedrali (Stephansdom) 1137’de yapılmış, içini gezmek serbest. Katedral oldukça etkileyici; çanı, Osmanlılar şehri kuşatmaya geldiğinde burada bıraktığı toplar dökülerek yapılmış. Etrafta fotoğraf çektirmek isteyen turistleri bekleyen pek çok eski zaman kıyafetli veya Mozart kostümlü insanlar, ressamlar, çeşitli sokak sanatçıları ve pandomimciler göreceksiniz. Katedral çevresinde süslü faytonlar ile yarım saat sürecek küçük bir şehir turu atmanız da mümkün.

Diğer tarihi mekan ve müzeleri

Leopold Müzesi şehrin en önemli müzelerinden. Burada dünyaca meşhur minyatür ressamı Gustav Klimt’in kitaplarda bol bol gördüğünüz eserlerinin orijinallerini ve Egon Schiele’nin çalışmalarını görme şansına erişiyorsunuz.

 Ortaçağ Avrupası Kraliyet döneminin en önemli isimlerinden olan Kraliçe Sisi’nin Hofburg Sarayı’nı ve bahçesini de mutlaka görmenizi tavsiye ederim. İçeride Sisi’ye ait bir müze de yer alıyor. Muhteşem güzellikte kocaman bir bahçe içindeki görkemli saray dönemin ihtişamını ve zenginliğini gösteriyor.

Saraydan çıkınca İspanyol Binicilik Okulu’nun yer aldığı Joseph Meydanı’nda gezebilir, ayrıca Ulusal Kütüphane’yi de ziyaret edebilirsiniz.

 Yine mutlaka görmeniz gereken yerler: Belvedere Sarayı, eskiden yazlık olarak kullanılan Schönnbrunn Sarayı ve Schloss Park. Belvedere Sarayı içinde Gustav Klimt eserlerinin sergilendiği bir bölüm de mevcut.

Ünlü mimar Friedensreich Hundertwasser’in yarattığı Hundertwasser semtine mutlaka uğramalısınız. Burada binalar adeta bir sanat eseri gibi boyanmış ve çevre cıvıl cıvıl etkileyici, sanatsal bir bölge haline gelmiş. Binaların alt katlarında yer alan kafelerde, eğer mevsimi ise buraya özgü elmalı gazoz gibi bir içecek olan Apple Cider’i tadabilirsiniz.

Klasik müzik tutkunları buraya kadar gelmişken mutlaka ünlü Viyana Devlet Operası’nda (State Opera House) bir gösteri izlemeye çalışmalılar. Bilet için seyahate başlamadan günler önce internetten bilet almak en doğru seçim olacaktır, çünkü o kadar yoğun bir talep var ki son günü gösterimlere bilet bulmak neredeyse imkansız bir durum halini almış.

 Avrupa’nın en eski ve büyük dönme dolabı da burada yer alıyor. “Prater” adı verilen, tarihi kırmızı renkli ahşap odacıklardan oluşan dönme dolabı görmek için Prater Park’a gitmelisiniz. Dönme dolap halen çalışıyor, bu tarihi odacıklara binip şehri kuşbakışı izleyebilirsiniz.

Biz parka çok yakın olan Ibis Hotel’de kalmıştık; otel merkezi bir konumda, zaten metro ağı sayesinde her yere ulaşım çok kolay oluyor.

Görmeniz gereken diğer önemli yapılar arasında; Rathaus, Parlamento Binası ve Sanat Tarihi Müzesi sayılabilir.















#tatilfikri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder