TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

29 Şubat 2016 Pazartesi

Atina Mitolojiye Yolculuk

#tatilfikri





Efsaneye göre Atina'nın anlamı Athena'nın Şehri'dir. Mitolojide Atina şehrine ismin verilmesi tanrılar arasındaki müsabaka sonucu olmuştur. Denizler tanrısı Poseidon şehre sahip olabilmek için üç dişli yabasını kayaya vurmuş ve vurduğu yerden at ortaya çıkmış, bazı söylencelere göre de su kaynağı fışkırmıştır. Bunun üzerine Zekâ tanrıçası Athena, yaldızlı mızrağını yavaşça yere dokundurmuş, oradan dalları pıtrak gibi olgun meyvelerle dolu gümüş yapraklı güzel bir zeytin ağacı bitmiştir.
İnsanlar zeytin ağacını daha yararlı bulup beğendiklerinden şehir Atina adını alıp Athena'nın olmuştur.Etrafı tepelerle çevrilidir ve yalnız batı kısmı açıktır. Limanı olan Pire'ye 7 kilometre uzaklıktadır.Kozmopolit ve modern bir şehir olan Atina, antik çağlarda da önemli bir ticaret ve kültür merkeziydi. 1896 ve 2004 Yaz Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmıştır.
Yunan adalarına gitmeyi tercih eden pek çok turist için sadece yol üzerindeki bir uğrak noktası olarak bilinse de, aslında ziyaretçiler için her zaman çekici gelen bir kültürel hazineyi de kendi kimliğinde özümsemiştir. Atina’da tüm şehre yayılan Yunan imparatorluğunun eserleri, bir medeniyeti simgeleyen eski meydanı, şehrin sosyal ve ticari merkezini kaplayan Yunanlıları hatırlatacaktır. Atina’nın ayrıca modern bir kesimi de bulunmaktadır. Şehrin merkez kesimi üçüncü bin yılını yaşamaktadır ve Akropol’den Sintagma Meydanı (Anayasa Meydanı) çevresindeki modern binalara kadar yapılan gezi, sizi 3000 yıllık bir medeniyete götürecektir.

Gezilebilecek yerler; Antik Yunan dünyasına yapılacak bir yolculuk da Akropol'ü mutlaka ziyaret etmelisiniz. Akropolis'te yer alan tapınaklar Atina'nın hemen her noktasından seyredilebilir. Akropolisinde yer alan en önemli eserler; Parthenon, Propylaion, Athena tapınağı ve Erekhtheion'dur. Akropolis'in güneydoğu tarafında yer alan Akropolis Müzesi de görülmeye değerdir. Müzede Akropolis'in arkeolojik buluntularını oluşturan Antik Yunan kültürüne ait eserler sergilenmektedir. Şehirin diğer önemli müzeleri ise Ulusal Arkeoloji Müzesi, Bennaki Müzesi, Agora Müzesi ve Yunan Halk Sanatları Müzesi'dir. Atina şehrinin en önemli meydanı Syntagma Meydanı'dır. Tüm bunların yanı sıra Plaka, Monastiraki ve Kolonaki bölgeleri, Dionysos Tiyatrosu, Panathenaiko Olimpik Stadyumu, Türk camileri ve Bizans kiliseleri de mutlaka görülmelidir.

Kültür ve Eğlence; Atina'da bir çok sanat kolunda örnekler bulabilirsiniz. Tiyatro özellikle Antik Yunan geçmişine bağlı olarak çok önemli bir yer tutar. Ulusal Tiyatro'da dikkat çekici eserler sahnelenmektedir. Ayrıca her yıl düzenlenen Hellen Festivali kapsamında da önemli tiyatro eserleri izleyici ile buluşur. Şehirde yaklaşık 50 tiyatro binası bulunur. Plaka bölgesinde Cine Pari Sineması ve Zappeio'da yer alan Aigli Sineması şehri ziyaret edenlere yaz aylarında açık hava sineması imkanı sunmaktadır. Yunan Ulusal Operası'na ait performansları Atina Konser Salonu'nda görebilirsiniz.
Atina'nın gece eğlence hayatının en bilinen unsuru tavernalardır. Özellikle Plaka'daki tavernalarda Rembetika müziği eşliğinde eğlenebilir ve geleneksel Rum meyhaneleri kültürünü yakından tanıyabilirsiniz.

Yeme İçme; Yunan mutfağı, Akdeniz mutfağının bilinen lezzetli ve sağlıklı yemeklerini içerir. Bir çok yemek ve tatlı Türk mutfağı ile aynıdır öyle ki isimleri bile her iki mutfakta da değişmez. Deniz mahsülleri, sebze yemekleri ve salatalar başlıca yemekler arasındadır. Atina'da her bütçeye uygun yeme-içme olanağı bulabilirsiniz. Tavernalarda Yunan rakısı ile Yunan şarapları yanında geleneksel Yunan yemekleri ve mezeleri servis edilmektedir.

Alışveriş; Atina'nın Plaka ve Monastiraki bölgelerinde daha çok bölgeyi tanıtan süs eşyaları, el sanatları ürünleri, antikalar ve mücevherat ürünleri satan dükkanlar yer almaktadır. Bu bölgelerde dükkanların yanı sıra sokaklarda seyyar satıcılardan da alışveriş yapılabilmektedir. Kolonaki ve Syntagma'da ise modanın en ünlü markalarının yer aldığı tasarım mağazaları bulunmaktadır. Ermou'da yalnızca yayalar için ayrılmış caddelerde alışveriş yapabilme imkanı sunulmuştur. Atina'dan satın alınabilecek başlıca alışveriş ürünleri; Yunan mutfağının vazgeçilmezi zeytinyağı, Yunanistan'a özgü yüksek alkollü içki Uzo ve Yunan konyağı olarak da bilinen Metaxa'dır. Omonia'da kurulan pazarı da gezerek buradan taze meyve-sebze alışverişinizi yapabilirsiniz.#tatilfikri
















#tatilfikri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder