TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

18 Aralık 2015 Cuma

Gönül ve Kültür Bağı Japonya







Gönül ve Kültür bağı olan ülke Japonya,
Uzaklarda olsa da bir anda yakınımızda hissettiğimiz sıcak kanlı, saygılı, sabırlı birazda detaycı olan dost insanlar .. Ada oldukları için kültür karmaşası yaşamadan bu güne kadar özlerinde yaşayan ama bir o kadar da teknolojiyi üreten  çalışkan ülke, Kültürümüzde unuttuğumuz veya gerilerde kalan bir çok kavramı Japonlar'da yaşadığını görmek beni  şaşırtmıştı...dinlemeyi bilen toplum dinledikleri içinde öğrenmek ve çalışmak onlar için yaşam felsefesi, Tatilfikri olarak sizlere Japonya'yı tanıtmak istedik bilgilerimizi birleştirdik sizlere zaman içinde Japonya ile ilgili seyahatlerimizi,Japonya'dan gelen misafirlerimizin Türkiye ile  ilgili düşüncelerini ve planlarını paylaşacağız.. şimdi biraz Japonya diyelim yazımıza başlayalım

Japonya seyahatınızde veya tatilinizde konaklama yapabileceğiniz tüm ülke  genelinde 8000 den fazla otel vardır . Otellerin Listesini görebilmek için Tıklayınız 

Japonya
Kore yarımadasının doğu kısmında bulunan Doğu Asya'da, Kuzey Pasifik Okyanusu ve Japon denizi arasında konumlanan bir Asya ülkesi Japonya. Başkenti Tokyo olan ülke toplam 47 bölgeden oluşmaktadır. ÖnemliJaponya şehirleri arasında başkent Tokyo ile beraber Kyoto, Yokohama, Hirosima ve Osaka yer almaktadır.
Ülkeye gelinecek en ideal mevsim ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Özellikle mart ve mayıs ayları arasında kalan dönemde açan "Sakura" ağaçları mutlaka görülmesi gereken güzellikler arasındadır.
Sarayları, müzeleri, balık pazarı, dünyanın en ünlü moda noktaları ve mekanları, tapınakları, bahçeleri, anıtları, mahalleleri, kuleleri ve devasa gökdelenleriyle Japonya, dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olmasının yanında Asya kıtasının turistler tarafından en ilgi çeken yerlerinden bir tanesidir.

Ulaşım, medya, basın, finans ve sigortanın başkenti Tokyo, Japon sanatını bizzat yerinde öğrenmek için Kyoto, Japonya'nın en büyük adasına ev sahipliği yapan Yokohama, nehirleri ve bulvarlarının yanında tam bir sanayi bölgesi olan Hiroşima ve dünyanın en büyük dokuzuncu metropol alanı olan Osaka ülkenin temel belli başlı noktalarıdır.
Ayrıca ülke genelinde neredeyse her ay kutlanan festival, özel gün ve karnaval tadında etkinlikleri Japonya kültürünün ayrı bir parçasını oluşturmaktadır.

Japonya'nın en lüks otelleri, yer aldıkları bölgelere göre değerlendirilirse Park Hyatt Tokyo, Conrad Tokyo, Hotel Nikko Tokyo, Grand Pacific Le Daiba, Park Hotel Tokyo, ANA InterContinental Tokyo, Hotel Granvia Kyoto, Hyatt Regency Kyoto, Hotel Monterey Kyoto, Swissotel Nankai Osaka, Hotel Nikko Osaka, Aqua Alpine Hotel, Sheraton Hotel Hiroshima ve Hotel Nikko Nara olarak sıralanabilir. Ulaşım kolaylığı açısından Japonya'ya gitmek için en rahat yollardan biri hava yoludur. Hava yolu ulaşımındaki ülkenin en önemli noktaları, Tokyo Haneda Havalimanı ve Tokyo Narita Havalimanı'dır. Ülke içerisinde hemen hemen her yere hava yolu ulaşımı ile kolayca gerçekleştirilebilir.
Japonya turu esnasında alınabilecek en sıra dışı ve ideal ürünler, takı, mutfak eşyası, elektronik ürün, oyuncak, sushi veya kimono seti ve kıyafetlerdir.
Japon yemekleri dünyanın en ilginç tatlarına sahip bir mutfak oluşturur. Temel öğünlerinde pilavı çok seven Japon halkı, neredeyse her öğünde pilav tüketme gibi bir alışkanlığa sahiptir. Japonya'nın ada ülkesi olmasından dolayı deniz mahsüllerini de sıkça tüketmektedirler. Diğer Doğu Asya ülkelerine benzer yemek kültürleri olsa da baharat ve yağ kullanımına daha az dikkat etmeleriyle bilinirler.
En sevilen yemeklerinden sushi, sadece Japonya'da değil dünyanın birçok ülkesinde de tüketimi yoğun olduğu için çeşitli restoranlara ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle tatlı sirke ile tatlandırılan nigiri - sushi en sevilen çeşitidir. "Yakitori" adlı barbekü tavuk, maki, gyoza, çanko - nabe ve pizza- omlet karışımına benzeyen "okonomiyaki" Japonya'nın restoranlarında bulunan en leziz tatlardır.
Japon halkı kadın - erkek ayrımının net bir şekilde yaşandığı ve kimono adlı geleneksel kıyafetleri giyerek nazik davranışta bulundukları bir kültür yapısına sahiptir.
Çok büyük olduğu için, Japonya'da gezilecek yerler de bir hayli çoktur. Kısa dönemli ziyaretlerde çoğu noktaların eksik kalacağı genişlikte olan ülkenin belli başlı en önemli gezilecek yerleri, İmparatorluk Sarayı, Sensoji Tapınağı, Tokyo Ulusal Müzesi, Tsukiji Balık Pazarı, Tokyo Borsası, Tokyo Uluslararası Akvaryumu, Nijo Kalesi, Kiyomizu Tapınağı, Sanjusangendo Tapınağı, Gümüş Köşk, Shugakuin İmparatorluk Villası, Katsura İmparatorluk Villası, Sankei-en bahçeleri, Minato Mirai 21 Alışveriş Merkezi, Çin mahallesi, Motomachi&Yamate Alışveriş Merkezi, Yokohama Daisekai Eğlence Parkı, Barış Anıtı, Hiroşima Kalesi, Hiroşima Modern Sanatlar Müzesi, Osaka Kalesi, Tsurumiryokuchi parkı, Osaka Akvaryumu, Sumiyoshi Taisha Tapınağı ve Naniwa Kilisesi'dir.
Japonya'nın alışveriş açısından en ideal mekanlarına değinilecek olunursa Bic Camera, Kyoto Handicraft Center, Shin - Puh - Kan, Opa, Kojitsu, Qanat Rakuhoku, Minato Mirai 21, Motomachi, Yokohama Station Area, Hondori çarşısı, Minami bölgesi ve Mido - Suji'dir. Japonya'nın dünyaca ünlü bilinen en güzel plajı ise Yonaha Maehama Beach - Miyakojima'dır.

Japonya'da Sakuralar Ne Zaman Açar ?

Japonya ile bağlarımızın en güçlü temeli Ertuğrul Fırkateyni Film Oldu ERTUĞRUL 1890


Japonya seyahatınızde veya tatilinizde konaklama yapabileceğiniz tüm ülke  genelinde 8000 den fazla otel vardır . Otellerin Listesini görebilmek için Tıklayınız 

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder